Краве масло, пречистено (ГХИ)

/ / 5,583

Ед. цена (в лева) 6
Количество 1 бр.
Общо цена 6
Био - само биологично отглеждане или сертифициран Не
Адрес demo
Лице за контакт/фирма Евгений / Бала Гопала ЕООД
Телефон 0899601919
Населено място София-град
Област София-град
Разстояние 2,154 км
Ключови думи       

София-град

Златно-натурално и божествено на вкус ГХИ (пречистено/топено краве масло), направено от прясно, натурално българско сметаново краве масло по класическа ведическа рецепта, с чиста любов, смирение и преданост!

Търговска марка ГОПАЛ ПРАСАД. Опаковки и цени:

– стъклен буркан 150 гр: 6 лв

– стъклен буркан 250 гр: 9 лв

– стъклен буркан 450 гр: 15 лв

Фейсбук: https://web.facebook.com/GheeGopalPrasad/

ЗА НАС И НАШИЯ ПРОДУКТ:

Ние сме екип от благочестиви хора, които изучават Ведите и прилагат на практика високите духовни принципи, заложени в тази древна култура. Основната мотивация за всичките ни дейности, включителна и тази с Гхи, е служенето – тоест да бъдем полезни на другите, като разпространяваме знанието за Абсолютната Истина.

Гхи е един от основните продукти във Ведическа култура. В Индия от хилядолетия Гхи е считано за: храна, лекрство, козметика; незаменим елемент от всеки един празник, фестивал или богопочитание. Според Аюрведа, Гхи е чиста енергия на Слънцето – Теджас. Благодарание на Слънцето (Суря) ние и целия живот съществува.

Защо решихме да правим и разпространяваме Гхи?

Вероятно отговорът изглежда очевиден – за да печелим пари. Но в нашия случай не е така. За нас това не е бизнес, а хуманитарна дейност. Използването на аювердични продукти, такива като Гхи, предполага здравословен начин на хранене и съществуване. Чрез този продукт ние обясняваме на хората как те биха могли да постигнат висок стандарт на материален и духовен живот. Може да звучи невероятно, но ние сме това, което ядем. И ако липсва знанието за здравословния начин на хранене, стигаме да болести и неудовлетворение; разрушаваме физическото си здраве и всичко това има директно въздействие върху съзнанието и емоционалното ни състояние.  С една дума, опитът ни е да поднесем на хората този качествен аюрвердичен продукт, наред със знание как да постигнат най-важното: здраве, хармония и щастие.

С печалбата от разпространението на Гхи, финансираме издаването на книги за Ведическа култура, включваща: философия, Йога, Веданта психология, Аюрведа, ведическа кулинария; както и провеждане на фестивали, образователни програми, музикални събития, прожекции на филми, и раздаване на храна.

Бихме искали да споделим с Вас кратка информация относно нашия продукт, суровина и начин на приготвяне:

Суровина.

За производството на това Гхи използваме само прясно българско сметаново краве масло от селектирани от нас доставчици. В момента работим с 2 малки ферми, които отглеждат кравите си по хуманен начин и не произвеждат масло в промишлени мащаби. В най-близкото бъдеще планираме да приготвяме маслото самостоятелно. Това е необходимо, за да постигнем най-висок стандарт, чистота и качеството на Гхи. За съжаление, съвременните технологии за производство на краве масло не отговарят напълно на високи Ведическите стандарти.

Процес на производство.

Суровината идва при нас директно от фермата в рамките на 1-2 дена от нейното производството. След получаването на маслото, то веднага се преработва на Гхи и се пакетира в стъклена опаковка. Правим сравнително малки партиди, за да осигурим най-високото качество. При нас всичките процеси на производство са ръчни. Това позволява да произвеждаме Гхи с “домашно” качество, внимание и специално отношение.

Място на производство.

Гхи-то се произвежда в оборудвано за тази цел място в съответствие с установените държавни стандарти.

Време на производство.

Произвеждаме Гхи-то в най-благоприятно според Ведите време на деня, между 3 и 6 часа сутринта.

Кой прави това Гхи?

Това Гхи се прави от хората, които изцяло са посветили своя живот на духовното развитие и служене на другите. Много е важно с каква мотивация и настроение се приготвя продукта (както и всяка храна, която консумираме), защото това влиза в него на фино ниво. Фактически, на грубо ниво консумираме това, което виждаме с очите си, но на фино, получаваме освен всичко и настроението и мотивацията на готвачът и др. Ако мотивацията е алчността – желанието за печалба (състояние на страстта – Раджа гуна), то този продукт няма да донесе особена полза. Ако по време на готвене готвачът е в лошо настроение или мисли за нещо негативно или не чисто, това ще влезе в продукта и ще захрани съзнанието на потребителя. Не само готвачът влияе на продукта, но и всички хора по веригата, които така или иначе са ангажирани в процеси свързани с неговото производство и разпространение. Всичко това е от много голямо значение!

Каква е нашата мотивация?

Приготвяме това Гхи с отворено сърце и чисто съзнание, с желанието да донесем здраве и щастие и да бъдем полезни. Ние се молим преди да започнем работа, пеем по време на работа, понякога и леко танцуваме и винаги сме много удовлетворени и въодушевени, когато видим постигнатият резултат от нашата дейност – прекрасно и ароматно златно Гхи, което ще донесе много полза на хората.

Ще се радваме да ви бъдем полезни!

Ваши доброжелатели,

Екипът на Бала Гопала ЕООД